Beleef Binnen & Buiten!     Beplantingsplan

 

Wanneer de structuur en  de indeling van de tuin definitief is, is de volgende stap het beplantingsplan. Van te voren is naar bezonning en grondsoort gekeken, hier wordt  de beplanting op afgestemd . Voor verbinding tussen binnen en buiten bekijk ik of het  interieur of de architectuur mij een handvat geeft voor materiaalkeuze, sfeer en uitstraling.                        Bij kleurtoepassing overweeg  ik of rustige harmonische overgangen in verschillende  tinten van dezelfde kleur  gewenst zijn of  juist een uitbundig  contrast ?

Daarnaast  denk ik aan  bloeiperiode ,  hoogte, breedte , transparantie .                                      Voor Beleef Binnen & Buiten!  is in elke tuin plek voor  een boom die kan zorgen voor de gewenste sfeer, maat, vorm, schaduw,  privacy, verkleuring en bloei in de seizoenen. Als speelplek voor kinderen of juist als rustplek en voedingsbron voor vogels en andere dieren.

Ook het element water, klein of grootschalig toegepast , kan de tuin een extra dimensie geven en draagt bij aan biodiversiteit.