Hilde Reichgelt 

                                                                                                                                                                                                              Binnen of buiten ;  ruimte begrijpen is de eerste stap naar transformatie."

 

 

Beleef Binnen & Buiten!   Interieur- en tuinontwerp, verlichting interieur en exterieur, kleuradvies

 

Afgestudeerd als interieurarchitect aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten heb ik  woonhuizen, artsenpraktijken winkels en meubels  ontworpen. Voor de LOI schreef ik de cursusboeken  "Van ontmoeting naar ontwerp" bij de cursus binnenhuisarchitectuur. 

Als docent binnenhuisarchitectuur gaf ik jarenlang met veel plezier les aan  de Leidse Volksuniversiteit . 

Toen ik in 2016 verhuisde en wij na de verbouwing van ons eigen huis graag zelf de tuin wilden ontwerpen is er een nieuwe liefde bij mij opgebloeid en voelde ik sterk de behoefte om mij ook in dit creatieve  vak, met veel ontwerpovereenkomsten maar een totaal andere dynamiek, te bekwamen.

Bij Ron den Dikken  in Dordrecht volgde ik de cursus tuinarchitectuur en ik deed  workshops op beplantingsgebied. Daarna schreef  ik mij in bij de Ontwerp Academie in Boskoop . In mijn enthousiasme heb ik tijdens mijn opleiding  diverse projecten afgerond, de ideale manier om het geleerde in de praktijk te brengen!  Zo ontdekte ik dat mijn creatieve en analytische blik van architectonisch vormgever ook goed van pas kwam in de buitenruimte.  Inmiddels mag ik ook in Boskoop aan de Ontwerp Academie als docent groepen begeleiden bij workshops en cursussen.

Mijn visie om de tuin ook vanuit het huis te ontwerpen en om interieurs nog meer een verbinding met de tuin te geven heeft geleid tot de start van mijn eigen ontwerpstudio  Beleef Binnen & Buiten! 

Inmiddels  zijn de eerste door Beleef Binnen & Buiten! ontworpen tuinen en interieurs een feit en wellicht is jouw tuin of huis mijn volgende project, ik houd me van harte aanbevolen!

 

Hilde Reichgelt,

Beleef Binnen & Buiten!